RS2027_OSL_beet-pizza_1277_W-Article_1140x600.jpg

Pizza z červené řepy se sušenými rajčaty, hummusem a avokádem

Všichni milujeme pizzu, ale zároveň víme, že by nebylo dobré, kdybychom ji měli na jídelním lístku několikrát týdně. Naštěstí už existují i zdravější varianty pizzy. Proto jsme si dnes pro vás připravili chutný recept na bázi červené řepy, sušených rajčat, hummusu a avokáda. Dobrou chuť!

Těsto na pizzu:

  • 2,5 dl hummusu z červené řepy (kupovaný nebo dělaný doma)
  • 2,5 dl maniokové mouky (můžete použít i klasickou bílou mouku)
  • 0,75 dl olivového oleje

Hummus ze sušených rajčat:

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 - 1 dl sušených rajčat v oleji
  • 0,5 - 1 dl bazalky
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje (ze sušených rajčat)
  • 2-3 polévkové lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce tahini pasty
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • Sůl/ mletý pepř

Přílohy na pizzu:

Přidejte avokádo, piniové oříšky, bylinky, chilli vločky… prostě cokoliv, na co máte chuť.

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200/225o.
2. Ve středně velké misce smíchejte hummus z červené řepy, mouku a olivový olej.
3. Z hmoty vytvořte na pečícím papíře pizzové těsto.
4. Pečte cca 15 až 20 minut, dokud není těsto řádně propečené.
5. Zatímco se těsto peče, připravte si hummus ze sušených rajčat:
Dejte cizrnu, česnek, sušená rajčata, bazalku, olivový olej, vodu, tahini, citrónovou šťávu, sůl a mletý pepř do kuchyňského robota a rozmixujte, dokud nevznikne jemná směs.
(pokud směs potřebuje více vody, klidně ji do ní během mixování dolijte)
6. Když se těsto dopeče, nechte ho vychladnout. Teprve poté na pizzu přidejte rajčatový hummus a přílohy.