RS1684_OSL_0622_13236_W-Article_1140x600.jpg

NEALKOHOLICKÉ „VAŘENÉ VÍNO” PRO VÁNOČNÍ NÁLADU

V Norsku, domovské zemi společnosti Oslo Skin Lab, považují mnozí lidé návštěvu vánočních trhů zpříjemněnou sklenkou teplého svařeného vína, známého jako „gløgg”, za oblíbenou vánoční zábavku a zimní aktivitu. Ale protože toto sváteční období doslova překypuje alkoholem, nezaškodí dát vašemu tělu, a v neposlední řadě i pleti, od něj na chvilku pauzičku. Proto vám přinášíme nealkoholickou verzi norského svařeného vína „gløgg“, která chutná stejně skvěle, ale nezatíží vaše játra ani pokožku.

Zvyknete si také během Vánoc dopřát pár sklenic svařeného vína? Podělte se s námi o svůj recept na Instagramu!
A nezapomeňte označit @osloskinlab_czech!

Ingredience (8 porcí):

  • 750 ml jablečné šťávy
  • 400 ml koncentrátu z černého rybízu
  • 4 hřebíčky
  • kůra z 1 pomeranče
  • 1 čajová lžička kardamonu
  • 1 celá skořice
  • 350 ml medu
  • 350 ml vody
  • 100 gramů sušených rozinek
  • 100 gramů plátků mandlí
  • *hvězdička anýzu na ozdobu
  • *tenké plátky čerstvého nebo pečeného pomeranče na ozdobu

Ve velkém hrnci zahřejte všechny přísady, ale nedovolte, aby jeho obsah sevřel. Jakmile se ze směsi začne parit, stáhněte ji z ohně a nechte asi 30 minut jen louhovat. Následně směs opět zahřejte tak, aby byla příjemně teplá a připravená k podávání. Nakonec už jen přidejte ozdobu ve formě anýzu nebo pomerančových plátků a dovolte jí zahřát vaši vánoční dušičku!